Växthus – Men sen då?


Att hitta billiga växthus är inte speciellt svårt. Det märkte vi efter att på bara några minuter scannat av marknaden på nätet. Det finns ett flertal företag som säljer allt från mindre till större växthus och detta i en mängd olika prisklasser. Om man nu enbart tittar på ”konsument”-vänliga växthus, dvs de som inte är extremt stora, dyra eller exklusiva, så kommer man undan med ett pris på några tusenlappar. Enkelt att sätta ihop och sen är det bara att odla.

automatisk bevattning

Automatisk bevattning (Bild från Smartasaker.se)

Glöm inte tillbehören

Men det är inte växthuset som enbart gör det mysigt och trevligt att odla under vår och sommar. Mycket handar det om hur man inreder det. Så vi tänkte lägga fokus där lite och har snappat upp några tips från de sidor som i många fall även säljer dessa produkter.

Belysning är ett måste. Visserligen ger det en viss värmen men det är främst för att man själv ska kunna se ordentligt. Många köper en klassiskt lysrör vilket fungerar utmärkt som ”allmänbelysning”. Men tänk även ett steg till. Kanske någon mindre lampa och då gärna längre ner i det fall som man behöver jobba med ”detaljerna” och vill ha extra belysning.

Hinkar och upphängningsanordningar är även det ett måste. Lika bra att köpa in på en gång då det är lite av grunden i odlingen. Men lägg de stora röda klassiska hinkarna åt sidan och satsa på estetik och kvalité. Zinkhinkar är extremt populära eller varför inte äldre trälådor, exempelvis sockerlådor?

Gardiner är även något som nybörjare ofta glömmer. Inte för att ha det snyggt som i hemmet utan för att bevara värmen i växthuset på natten och även skydda mot allt för stark sol.

Växthuset är inköpt – Nu är det fokus på inredningen. Kanske inte lika lätt att välja som att välja växthus. Återkommer med bilder och mer fakta när allt är på plats.

 

Vad vill du göra nu?