Tips på fritidskläder som passar trädgårdarbete


Vid trädgårdsarbete är det viktigt med bekväma och funktionella kläder. Plaggen ska inte begränsa rörelsefriheten utan sitta skönt och dessutom får dom gärna tåla lite – trädgårdsarbete är trots allt inte den renaste hobbyn. Som tur är finns många fritidsplagg som passar att använda ute i det fria – nedan följer några tips som är tagna från Fritidsklader24.se.

Satsa funktionella och bekväma kläder

Det absolut viktigaste vid val av kläder som ska användas vid trädgårdsarbete är att dom ska vara funktionella och bekväma. ”Finkläderna” bör med andra ord hänga kvar i garderoben, till förmån för något som tål lite mer slit och släng.

Byxorna är kanske det allra viktigaste plagget när det kommer till trädgårdsarbete – dom bör vara både sköna, praktiska och tåla en del. Ett tips på sådana är fritids- och arbetsbyxor, som har ofta förstärkningar kring knäna. Det kan vara fördelaktigt vid knästående arbete, som ju ofta förekommer vid påtande i trädgården.

Fritidsbyxor är dessutom ofta vatten- och smutsavvisande och många modeller har avtagbara ben – vilket innebär att långbyxor kan förvandlas till shorts på bara ett par sekunder. Många modeller är även försedda med många fickor, för förvaring av till exempel sekatör eller andra trädgårdsredskap som behöver finnas nära till hands.

Skor, handskar och andra tillbehör

Med ett par riktigt bra byxor att ha ute i trädgården kommer du långt men det finns även andra plagg som kan komma till användning. Att ha bra på fötterna är förstås alltid viktigt och bland gräs, rabatter och vattenslangar kan det vara praktiskt med något som tål vatten – till exempel gummistövlar. Känns det klumpigt med höga finns även modeller med låga eller nästintill inga skaft.

Ett par bra trädgårdshandskar är också ett måste för alla hobby- och proffsodlare, inte minst för att slippa få jord under naglarna när det är dags att sätta fröer, plantera blommor och krafsa runt i rabatterna. Vid exempelvis krattning är det också skönt att ha något på händerna, för att undvika skav och blåsor.

När solen gassar är ett hett tips att se till att ha något även på huvudet som skydd mot dom starka strålarna. En keps eller en hatt är skönt i sommarvärmen och gör dessutom att du slipper få solen i ögonen.