Skydda dig mot mygg och andra insekter i sommar


Är du trött på att besväras av kliande myggbett? Eller blir du stressad så fort en geting kommer i närheten? För många är mygg, getingar och bromsar några av de större irritationsmomenten under ledigheten. Som tur är finns det mängder av bra sätt att skydda sig mot dem – även om vissa metoder helt klart är bättre än andra.

Skaffa en myggapp

Det råder delade meningar om hur väl dessa appar faktiskt fungerar. Eftersom det är gratis eller går att hitta för en väldigt liten summa (några kronor) kan det dock vara värt ett försök. Genom appen kan du spela upp ett mycket högfrekvent ljud (ofta upp till 20 kHz), som inte hörs av människor, men som ska vara mycket störande för myggen. Tanken är alltså att oljudet ska hålla borta myggorna, utan att det stör människorna.

 

Det finns dock ett antal nackdelar med detta. Vissa ifrågasätter om det ens fungerar. Att sedan hundar och yngre barn, som fortfarande kan höra dessa höga frekvenser, störs av signalen är en annan nackdel. Men det kan, till den låga kostnaden, vara värt ett försök om omständigheterna är rätt.

Myggdörrar och fönster

Myggdörrar och myggfönster skyddar dig givetvis inte mot myggen när du är utomhus. Samtidigt är det en väl värd investering för att kunna släppa in den varma sommarluften, utan att behöva få med dig in massa insekter på köpet. Fönstren och dörrarna finns i flera olika utföranden (se till exempel urvalen hos Myggnet), och det bör vara enkelt att hitta något som passar till just ditt hem.

Insektsdräpare

En insektsdräpare ser ut ungefär som en tennisracket. Istället för ett galler av nylontrådar, är det dock istället ett stålgaller som blir elektriskt när du trycker ner en knapp på handtaget. Det här är främst till för att göra sig av med getingar med, men fungerar även på andra insekter.