Så kan du smycka trädgården – fyra tips


En fin trädgård är nog något som alla vill ha. Som tur är finns det många sätt att smycka ut tomten, utan att det kostar skjortan. Om du har brist på inspiration, kan följande tips hjälpa dig på vägen till en riktig drömträdgård. Tumregeln är att hålla det enkelt, snyggt och smakfullt.

 

1.      Använd en cykelkorg som blomlåda

Det här är något som blivit trendigt på senare år. Har du en gammal cykel som inte längre används, kan det bli riktigt snyggt att måla den helt i vitt och fylla korgen med blommor. I stort sett alla typer av blommor bör fungera, men ta gärna någon stark färg som bryter av mot det vita. Placera sedan cykeln på ett utvalt ställe i trädgården. Många väljer att göra smycka ut cykeln mer än så, till exempel genom att hänga en vacker träskylt på den, eller genom att låta blommor växa mellan ekrarna.

 

2.      Spraymåla gamla stolar

Om du har gamla stolar som börjar se lite slitna och tråkiga ut, kan en spraymålning ge dem ett riktigt ett lyft. Det här lämpar sig inte så väl på rena utemöbler, utan passar bättre på äldre stolar av till exempel trä eller metall. Förslagsvis kan du spraymåla dem i samma färg som cykeln.

 

3.      Hitta vackra designprodukter att ha utomhus

Att blanda hemmagjorda utsmyckningar med vackra designprodukter kan bli en oslagbar kombination. Möbler med en utstickande design finns i många olika färger och former, och du bör garanterat kunna hitta något som passar till just din trädgård. Till exempel kanske en vacker fotogenlampa gör sig bra på terrassen?

 

4.      Matcha möbler med grönska

Har du någon utstickande och vacker blomma i trädgården? I sådana fall kan den framhävas ytterligare genom att du målar en gammal möbel i samma färg som den. Till exempel kan en bänk målas i samma nyanser som dina honungsrosor. Endast fantasin sätter gränser här. Det går dessutom att bygga vidare på med andra möbler och blommor i trädgården.

 

5.      Dekorera träden

Om din trädgård har träd, är det något du inte bör lämna ute när du piffar upp den. Dekorera träd kan man göra på flera enkla sätt. Till exempel finns det mängder av amplar, lyktor och andra liknande föremål som kan hängas i någon av trädets grenar. Något annat, som kanske är lite mer ovanligt, är att måla träden i en färg (eller flera). Gör man det kommer man garanterat att få en trädgård som sticker ut i mängden.

 

6.      Använd dig av trälådor

Olika former av trälådor har blivit populärt på senare år, kanske som en del i shabby-chichtrenden som många tycker om. En vacker gammal trälåda kan användas på många olika sätt. Till exempel kan den läggas på kortsidan och användas som tidningsställ i trädgården.

 

Det går även att sätta ihop flera olika lådor för att skapa en vacker skänk. Förslagsvis kan den också målas i någon fin färg. I trädgården passar det särskilt bra att använda trälådorna som blomlådor. Även här är det bara fantasin som sätter gränser. Måla dem i någon snygg färg, sätt ihop flera lådor med varandra, eller varför inte bygga trälådor på varandra för att kunna odla på höjden?