Så gör du påskfint i trädgården


När våren och påsken närmar sig kan det vara trevligt att fira in dem och göra lite finare i trädgården. Man kan plantera blommor, addera lite färgfläckar och helt enkelt göra det lite mysigare omkring sig. Här kommer några förslag på hur man gör påskfint i sin trädgård.

Det första man kan göra är att plantera vårblommor som exempelvis skilla, krokus och påskliljor. Om man vill plantera lökar står det ofta på dem när de ska planteras. En del planteras med fördel redan på hösten, medan andra ska planteras tidigt på våren. Man kan också köpa färdiga plantor och placera ut. Gemensamt för dessa blommor är att de bidrar till att göra trädgården färggladare och roligare innan så många andra växter har vaknat till liv än.

Ett annat sätt för att göra trädgården vårfin är att måla några krukor. Keramikfärg finns att köpa i många färgaffärer och hobbybutiker. Trädgårdar brukar fortfarande vara ganska bruna och tråkiga på vårkanten och då kan krukor i glada färger bidra till att liva upp. Det ger dessutom en unik charm till annars högst ordinära krukor.

Påskris är en tradition som är starkt förknippad till påsken och som brukar liva upp de flesta trädgårdar. Vill man inte använda fjädrar går det lika bra med färgglada band eller varför inte hemgjorda pappersprydnader. Dekorationerna kan sättas upp på de flesta ställen, man väljer själv om man vill använda avskuret ris från skogen eller använda redan befintliga träd.

Trots att det inte är jul kan en trädgårdstomte liva upp trädgården och göra att den känns trevligare. Den kan exempelvis stå och välkomna alla som kommer in i trädgården.

Slutligen är det viktigt att gå ut och njuta i trädgården. För att fira in våren bör man ta till vara på allt som påsken har att erbjuda, exempelvis all god påskmat. Varför inte göra en riktigt klassisk påsktårta med egen ätbar tårtbild till påsk?