Liv i trädgården med hjälp av solen


Belysning i trädgården gör det där lilla extra. Det känns mysigt och ombonat samtidigt som det såklart är väldigt praktiskt. Att välja solcellsdriven belysning i den mån det går har många fördelar – bara en sådan sak att man kan placera sin belysning var som helst utan att behöva dra en massa sladdar kors och tvärs för att få den att lysa är värt mycket i många lägen. Men det finns även andra, större möjligheter när det kommer till trädgård och solceller.

Fördelar med solceller

Belysning som drivs av solceller har blivit populärt och det är inne särskilt svårt att få tag på, oavsett om man letar efter ljusslingor, lyktor eller annan dekorationsbelysning som sätter guldkant på uteplatsen, i rabatten eller längs grusgången mellan parkeringen och farstukvisten.

Utbudet är stort, vilket är en av fördelarna. En annan är som tidigare nämnt att man inte behöver dra sladdar kors och tvärs i trädgården för att få liv i lampor och lyktor, oavsett var man väljer att placera dom. På enheterna finns en panel i miniatyr, som är fullt tillräcklig för att få det där behagliga och mysiga skenet.

Solcellsbelysningen laddas upp under dagen och många varianter slår automatiskt igång när skymningen tränger sig på – praktiskt! Ännu en fördel är såklart också att det är klimatsmart, då solceller är ett förnyelsebart alternativ.

Producera el med solceller

Har du mer utrustning i trädgården som drivs med el? Kanske gillar du också miljötänket med solceller och tänker att det vore bra om mer än bara belysningen kan få energi genom solens strålar. Solceller kan vara en bra lösning i både garaget, förrådsbyggnaden och gäststugan men det går faktiskt att driva en hel fastighet mer eller mindre med hjälp av solcellspaneler.

Dekorationsbelysning för trädgården, som nämndes tidigare, är förvisso inte beroende av någon ytterligare strömkälla men har man däremot fasadbelysning eller andra fasta installationer är det alltså i dom flesta fall fullt möjligt att driva även dessa med solenergi, även om det såklart kräver en mer omfattande installation.

Läs mer: Solcellsservice.se har många lättlästa texter om just solceller, installationer, och annat för den som vill fördjupa sina kunskaper ytterligare. Och även om det är ett långt kliv från bara ”mysbelysning” i trädgården till att faktiskt installera fullstora paneler på fastigheten så tycks även det bli allt mer populärt. Oavsett vad man föredrar så kan man få härligt liv (och ljus!) i sin trädgård med hjälp av solens egen energi.