LED-downlight – Det skall vara enkelt


Om du skall sätta upp ny belysning i tak eller under köksskåp så är det troligt att du tittar på en lösning som innehåller LED-belysning och inte något annat. Om du inte gör det så bör du nog snegla över på LED och anledningarna är lika många som bra. LED är betydligt billigare i drift, de drar i snitt cirka 90% mindre energi än gamla glödljus och dessutom har de kommit ner i en mycket vettig prisnivå. En annan fördel är naturligtvis förbrukningstiden, det är inte ovanligt att en LED-lampa har över 20 000 timmars driftstid och jämfört med en glödlampa som kanske har 2000 timmar så får du ut betydligt mer ur en LED som du ser.

En del av er är oroliga över att det är svårt att koppla upp och ”det fungerar ju med det jag redan har” och naturligtvis finns det tillfällen då det är bättre att behålla det gamla, men skall du montera nytt så är detta inte ett sådant tillfälle.

Många företag har idag satt ihop paketlösningar för LED där du enkelt kan välja hur många lampor du behöver och sedan följer rätt antal av allting som skall med automatiskt. På det sättet blir det väldigt enkelt att få rätt saker att koppla in när du får hem produkterna i brevlådan. I detta paket får du med just det antal LED-downlight som du vill ha tillsammans med en transformator anpassad för det antal downlight du väljer, det är dessutom en enkel stickkontakt med som du lätt kan koppla in i ditt vanliga strömuttag hemma.

När det är så här enkelt så är egentligen det enda viktiga du behöver veta vart du skall montera produkterna när dom kommer hem till dig. Det skall som sagt vara riktigt enkelt!