Thermacell – Ny kamp mot myggen


2014-07-24 23.07.48En av de nyare produkterna på marknaden är Thermacell. Den ser ut som en liten gps men har en helt annan funktion. Genom att ladda den med patroner och myggmedelsplattor skapar den ett effektivt myggskydd på hela 20 kvadratmeter. Man kan exempelvis lägga den på bordet när man äter och äta i lugn och ro. Eller så har man detta myggskydd fäst på bältet när man är ute och går och skyddar inte bara sig själv utan hela det sällskap som är med på promenaden. Ett perfekt sätt att hålla bort myggen från småbarn som inte bör använda klassiska myggmedel.

Den är helt lukt och ljudfri. Enda nackdelen är att måste vara lite planerande. För en tablett räcker bara ca 3-4 timmar så ska man vara borta länge bör man köpa på sig ett lager (Refill går att köpa på myggfälla.se)

Vad gör man då om man ändå blivit biten?

En klassisk kur som levt i många är att placera salubrin på bettet. Det är svalkande och kylande vilket gör att klådan minskar. Tidigare gick det nästan bara att köpa salubrin på apoteket men idag har många apotek slutat att sälja denna produkt och tagit in speciella myggsalvor istället.  Om dessa är bättre är nog bara en smaksak. Det spelar egentligen inte någon roll vad man använder – bara det fungerar.