Höst = Lövblås


lövblås reklam

Alla årstider har sina verktyg, sina maskiner och apparater. På vintern är det snöslungan som tar bort snön på uppfarten, på våren ska det göras iordning i rabatterna med spadar och krattor. På hösten då? Då är det lövblåsen som reagerar! Eller lövsugen om man nu hellre använder det namnet. Många av de enklare modellerna har bägge dessa funktioner så man behöver inte bestämma sig för vad den ska kallas. Det är mest när man köper riktigt rejäla maskiner som de specialiserat sig på att vara sug eller blås. Men då snackar man prisklass på 6-7000kr – betydligt mer än vad man behöver betala som privatperson. Har man inte större behov än att blåsa ihop löven som ligger på den mindre gräsmattan kan man lika gärna satsa på en billig lövblås.

Hur mycket ska man då betala? Självklart beror det på vad man vill ha ut av sin maskin men det är inte svårt att hitta en skaplig variant kring 1500kr. Främst ska man tänka på om man vill ha batteridriven, bensindriven eller en som går på el. De alla tre varianterna har olika fördelar vilket främst handlar om tillgänglighet och styrka. Ett exempel är att batteridrivna lövblåsar bara håller ca 10 minuter. Gått och väl för att blåsa bort de från altanen men räcker det om man vill göra höstfint i trädgården? Det beror nog på hur många löv det är och hur stor trädgård man har.

Men läs på och jämför. Som vanligt när det handlar om inköp till trädgården. Kvalité lönar sig i alla fall. Det är det enda man kan vara säker på.