Köpa pool till trädgården i sommar – tips och ideer


pool bygghemmaDet blev nästan värmerekord nu i maj 2014. Upp till 31 grader på vissa håll i Mellansverige rapporterades. Det vara bara under 1800-talet som vi hade en så hög temperatur i maj, då var det omkring 32 grader så vi var inte långt ifrån. Under denna helg när det blev så fantastiskt varmt så var det nog många som längtade efter att svalka sig. I havet är det fortfarande lite för kallt. Alla hemma-poolägare var ganska tacksamma för att man hade en liten oas i trädgården denna varma helg. Alla som hade solpaneler kopplade till sin utomhuspool fick säkert upp den i över 20 grader. Nu är värmen förbi men den kommer snart tillbaka och då är det många som har tänkt köpa en egen pool till sin trädgård. Här kommer några tankar om vad man ska tänka på vid ett pool-köp.

Markpool – Detta är benämningen på pooler som man gräver ner i marken. Det blir som en ”riktig pool”. Det är en stomme i metall eller trä. En liner täcker botten, eller om man har kakelplattor. Med en markpool är det viktigt att sköta om den. Det behövs en hel del poolkemi för att hålla den fräsch eftersom bakterier frodas vid varmt väder. Det är också ett måste att köpa en sån här pooldammsugare eller poolrobot , länken ger dig tips och köpråd. Ett bra sandfilter/poolpump behövs för större pooler. Smart Kleen Pooldammsugaren och poolrobot är ett billigt alternativ.

Ovanmarkpool – Den absolut vanligaste poolen som finns i våra svenska trädgårdar. Den ställs på en plan yta i trädgården och man behöver bara veckla ut den och fylla på med vatten. Samma gäller med ovanmarkpooler som med markpooler, vattnet måste skötas om. Köp klor och algmedel, pooldammsugare och håv. Till denna pool måste man inte lägga ut flera tusenlappar på en ny automatiskt pooldammsugare, det räcker gott och väl med en manuell dammsugare för att rengöra poolen. En poolpump är inte ett måste men den underlättar rengöringen.

Några goda råd på vägen helt enkelt. Men som sagt, det viktigaste av allt är att ta hand om vattnet med klor och pooldammsugare.