Kända trädgårdar – Wij trädgårdar


(Bildkälla: Sandviken.se)

Wij trädgårdar finns i Ockelbo och har vunnit priserna ”Sveriges vackraste park” och ”Stora turimspriset”. Platsen lockar många besökare och erbjuder bland annat olika typer av visningsträdgårdar, butiker, boenden, restaurang samt försäljning av växter, grönsaker och livsmedel.

Wijs olika trädgårdar

Hos Wijs trädgårdar odlas alltifrån örter och grönsaker till vackra blommor och växter. Parken är indelad i olika områden, bestående av bland annat rosträdgården, köksträdgården och örtagården. Allt som odlas i parken är ekologiskt och förutom att använda och sälja råvaror på plats så levereras bland annat potatis och morötter till skola och äldreboenden i Ockelbo kommun.

Restaurang och boende

I Wij Trädgårdskök serveras närproducerad och ekologisk mat, där en stor del av råvarorna odlas och skördas i dom egna trädgårdarna. Restaurangen anpassar rätterna efter säsong och det finns alltid flera alternativ på menyn – så som vegetariskt, fisk, kött samt gluten- och laktosfritt. Restaurangen erbjuder avhämtning för luncher och det finns även möjlighet att köpa frysta matlådor av mat som blivit över.

Wij trädgårdar är anslutna till STF och erbjuder boende för den som vill bo över en natt eller flera i den trevliga miljön. På hotellet finns en- två- och trebäddsrum och i parken finns även ett Bed & Breakfast med 42 bäddar.