Enkel campingdusch skapar nya duschmöjligheter


När man campar eller reser med husvagn kan det ofta hända att man befinner sig på platser där det inte finns rinnande vatten att tillgå. Även under en camping eller husvagnsresa vill man ju också naturligtvis känna sig fräsch, och där är en campingdusch räddaren i nöden.

En dusch som får plats i jackfickan

campingduschCampingduschar finns i flera olika modeller, bland annat en pocketdusch som rymmer 10 liter men som ändå inte är större än en knytnäve. Utmärkt på fjällvandringen eller på hikingen då den är riktigt lättpackad. Pocketduschen räcker till ca 7 minuters dusch – en dusch som kan göras extra skön genom att låta förpackningen ligga i solen några timmar. Det svarta tyget absorberar nämligen värmen på ett effektivt sätt som sedan förhöjer duschupplevelsen.

Har man lite ont om tid kan man istället helt enkelt fylla förpackningen med vatten från ett närliggande vattendrag och sedan blanda i lite kokande vatten innan man försluter påsen.

WaterBag Super Sun Shower 20L

En annan modell är WaterBag Super Sun Shower som rymmer 20 liter. Den här modellen är lite större och rekommenderas snarare till sommarstugan eller husvagnen än till vandringen. Precis som fickduschen är den här gjort av ett svart, värmeabsorberande material för att förhöja duschupplevelsen. På husvagnssemestern är det dessutom lite lättare att ha en god framförhållning och placera den i solen än vid fjällvandringen där man nästan alltid är på språng.

Modellen är (precis som fickduschen) försedd med en hänganordning som gör det enkelt att sätta upp duschen i träd eller liknande. När man har duschat klart kan man enkelt rulla ihop den för att spara plats i resväskan.