Cotech 31-4779 Lövblås


lövblåsCotech-314779 är en av de billigaste lövblåsarna som finns på marknaden idag. Med sitt pris på cirka 500 kronor känns prestandan och den allmänna kapaciteten väl tilltagen.

En av Cotechs stora styrkor är balansen. Tack vare ett reglerbart extrahandtag kan varje användare enkelt anpassa lövblåsen tills den känns bekväm att köra.”Håller du i det (extrahandtaget) har maskinen perfekt balans”, säger testföretaget WiseGuide om maskinen.

Något som gör den ännu enklare att hantera är de två stödhjulen som sitter längst ut på röret. Praktiskt nog samsas dessutom både blås- och sugfunktionen i samma rör.En annan styrka är enkelheten. Cotech är enkel att montera och enkel att hantera. Givetvis har den lätta vikten och den goda balansen en stor del i detta.

Med ett så billigt pris kommer naturligtvis även ett par nackdelar. I ett test, genomfört av ovan nämnda WiseGuide, får Cotech 31-4779 en del ris när det kommer till underhållet. De påpekar till exempel att det är ganska svårt att rensa fläkten. En annan detaljmiss är att påsens bakre fäste lätt lossnar från sin plats.

Sammantaget finns det både för- och nackdelar med Cotech 31-4779. Sett till priset har den dock god kapacitet. Jämför man dess värden med andra lövblåsar, är det inte långt ifrån, eller bättre än, testvinnaren.

Ett exempel är lufthastigheten (270 mot vinnarens 290), Pås-storlek (45 L mot vinnarens 35) och ljudnivån (102 dBA mot vinnarens 107 dBA). Givetvis är det många andra faktorer som påverkar, varav effekten (blyga 2 400 W mot vinnarens 3 000 W) är en.

Rekommenderas till

Cotech 31-4779 kan rekommenderas till den ekonomiske, eller den som vill pröva på en kortare period hur det är att arbeta med lövblås. Med ett cirkapris på 500 kronor kan det vara en investering värd att göra under en säsong för att se om en lövblås är något som är värt att köpa till trädgården.

På grund av en förhållandevis svag effekt passar den till de lite lättare jobben. För tyngre, tuffare och längre arbetspass passar en mer robust och kraftfull lövblås bättre.

Cotech 31-4779 passar också den som inte har något emot lite extra pill med underhållet. Till exempel är det svårare att rensa fläkten hos Cotech än hos andra lövblåsar. Påsens bakre fäste hoppar dessutom lätt ur.

Om testet

Testet, som genomfördes av testföretaget WiseGuide, lät samtliga lövblåsar först samla ihop löv i en hög. Sedan sögs de upp med respektive lövblås sugfunktion. Därefter smulades löven sönder.WiseGuide lät även lövblåsarna ”kratta” ihop slaget och torkat gräs med maskinernas blåsfunktion. De testade även att suga upp gräs direkt från en slagen äng. Kriterierna som företaget använda sig av var följande: Design, kvalitet, kapacitet, funktioner och prisvärde.

Se övriga tester på Lövblås.se