Dekorera trädgården med belysning


utomhusbelysningDet blir allt vanligare att vi installerar belysning i våra trädgårdar. Ljuset tillför något till din trädgård som du inte kan uppleva på något annat sätt. Med rätt belysning blir din trädgård ett eget rum och med hjälp av buskar och träd kan du inreda din trädgård så att den ser väldigt inbjudande ut.

Speciellt under de mörkare årstiderna gör en entré belysning att ditt hem ser inbjudande och varmt ut. Det finns lampor som laddas upp av solljus och då samlar energi som sedan omvandlas till belysning och lyser så fort det blir mörkt. En annan sak som blir mer och mer vanlig är att belysa ett träd underifrån. Belyser du långt bak i trädgården så kan också trädgården upplevas större. Det ser också mindre obehagligt ut när du kommer hem om kvällarna under de mörka årstiderna och belysning har dessutom en funktion att de upplevs avskräckande för eventuella inbrottstjuvar.

Ljus och olika typer av armaturer för belysning är en stor del av inredning både i och utanför hemmets väggar. En självtändande lampa på garageuppfarten är också mycket bekvämt när du kommer hem en mörk höstkväll i regnet. En bra rekommendation att gå efter är att välja flera svaga ljuskällor än få starka. Du kan också skaffa lampor som går på batteri och flytta runt i trädgården tills du hittar en plats du trivs med och först då välja en fast armatur till just den platsen. Lys upp din trädgård med utomhusbelysni Luceart.se och känn dig trygg i att ha gjort ett bra val.

Ta en extra titt

Sätt dig ner en stund och fundera på hur din trädgård ser ut idag, fundera sedan på hur du skulle vilja att den såg ut och var du vill att det ska vara ljust. En stor del av effekten med en lampa är konstrasten till det mörka. Vi vill att entré och garageuppfart ska ha ett mjukt ljus som är tillräckligt starkt för att visa vägen men utan att för det vara bländande. Har du svårt att fundera och se förändring själv så kan det vara läge att ta kontakt med en arkitekt eller en belysningsdesigner.

Det är lätt att man själv hamnar i en spiral av liknande mönster och har svårt att hitta ut och se nya möjligheter till förändring. Ska du bygga ett nytt hus och planera trädgård så glöm inte att sätta eluttag även ute. Tänk hur härlig belysning du kan ha när det är jul eller varför inte vid en kräftskiva. Det är alltid bra att ha kunniga personer kring sig och el och VVS firman Svanströms är en kunnig montör som kan sin sak. Det går både fort och enkelt för en montör att sätta in belysning och behöver inte kosta så mycket. Många montörer kan också komma med råd och förslag på placering och val av armaturer.

Vad vill du göra nu?:

  • Se utbud av utomhusbelysning från Luceart.se (som är på bilden). Beställa hjälp med installation av Svanströms i Stockholm (extern länk)