Ny höst – Ny lövblås


Ja, då var det dags igen. Sommaren har lämnat oss och hösten har gjort en stark entré. Augusti visade sig bli året soligaste månad och frågan är om inte september får namnet ”årets blötaste”. Löven faller och det är dags att göra rent i trädgården. Tog fram vår gamla lövblås och insåg att den var jättebra – i alla fall i somras när löven låg helt torra på altanen och man bara behövde blåsa några minuter för att få bort dem.

När det nu kommer till att få bort de fuktiga löven på gräsmattan är det inte lika lätt. Den batteridrivna lövblåsen jag hade kan ju knappast sägas göra någon större nytta. Efter tio minuter är batteriet slut, trädgården knappt så mycket bättre och löven kvar överallt. Vi får inse att vi behöver en större och starkare till gården. Fick jag tips av Johan som driver lövblås.se att inte titta för mycket på hastighet och styrka när jag väljer lövblås denna gång. Enligt honom är det detta som många E-butiker lyfter upp men det är inte vad som är det viktiga. ”Utgå från behov och välj en blås utifrån det”.

Mitt behov är att få bort stora mängder löv. På en stor yta och trots att de kan vara lite fuktiga. Han rekommenderad då i första hand en bensindriven lövblås från hans sida. Detta just eftersom de har en kraft som de batteridrivna inte kan mäta sig med. Jo, visserligen Husqvarnas nyaste batteridrivna men den var så hiskeligt dyr så det inte var ett alternativ.

Av de på sidan lyfte han fram Husqvarna 580BTS som en av de bästa lövblåsarna för större ytor. Detta eftersom denna har så stor luftmängd som blir utblåst per sekund. Det skapar ett större flöde som lättare samlar ihop löven. Var det däremot grus och sand jag ville jobba mot skulle det passat bättre med 570BTS. Detta eftersom den har en starkare luftstråle men mer riktad.

Ja, man lär så länge man lever. En ny blås blir det – sen får vi se hur långt pengarna räcker.